Vad gör min ID-Bevakningstjänst?

ProtectMe ID-Bevakningstjänst bevakar aktivt dina personuppgifter, inloggningsuppgifter och ekonomiska uppgifter i realtid. Vid ändring eller förfrågan på dina personuppgifter får du direkt ett larm via sms och e-post. Larmet innehåller rekommendationer om hur du kan kontrollera dina uppgifter, för att underlätta för dig att vidta nödvändiga åtgärder. ProtectMe jobbar för att det ska vara enkelt för dig att motverka att bedrägerier, intrång eller ID-kapningar begås på dina personuppgifter.

Det finns tyvärr inget hundraprocentigt sätt att skydda dig mot identitetsstöld, men med några grundläggande åtgärder kan du minska risken och ligga steget före bedragarna. Vi samarbetar med myndigheter, kreditupplysningsföretag, mobiloperatörer och faktureringsföretag. Tillsammans med dem samlar vi in data som kretsar kring ditt personnummer och andra personuppgifter, och larmar dig när vi hittar en matchning.

I din ID-Bevakningstjänst ingår även kortbevakning som larmar dig om det sker en dubbeldragning, utlandsdragning eller om ditt kort utsätts för skimning. För att ta del av kort- och konto bevakningen behöver du gå in på www.myprotectme.se och aktivera bevakningen med hjälp av ditt BankID.